Advies over keuzes rondom datawarehouses

Waar begint u als u een data warehouse nodig heeft? Veel zaken komen tegelijk aan de orde: techniek, toekomstgerichtheid, bruikbaarheid & privacy. Datalab helpt met raad en daad.

Hier helpen we u bij

Concretiseer de intentie

U heeft besloten een datawarehouse op te zetten om bepaalde problemen op te lossen. Om te kijken welke vorm van een datawarehouse u nodig heeft kijken we met u mee naar de problemen waar u tegenaan loopt.

Zo bepalen we samen welke technieken en integraties het beste werken voor uw organisatie om zo de vragen die in uw organisatie leven goed te kunnen beantwoorden.

Technische keuzes

Als we weten welke vragen er precies beantwoord moeten worden en welke structuur daar bij past kijken we naar de technische aspecten van deze structuur en maken we keuzes met betrekking tot uw datawarehouse.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de het type database (PostgreSQL, MariaDB etc.), maar ook aan de privacygevoeligheid en cybersecurity om ervoor te zorgen dat uw data altijd beschermd, maar ook toegankelijk voor uw medewerkers, is.

Hulp bij de implementatie

Wanneer er een helder beeld is van het doel en het type van het datawarehouse kunnen wij u helpen of adviseren over de implementatie.

Hoe gaat u bijvoorbeeld om met secrets? Heeft iedere medewerker wel de toegang die hij of zij nodig heeft en heeft er niemand teveel rechten? En hoe zorgen we er eigenlijk voor dat het datawarehouse optimaal presteert?

 

Of bel ons:  085–004 3875

Advies bij datawarehousing

Hoe maakt u de juiste keuzes?

U heeft besloten om een datarwarehouse op te zetten. Dan komen er veel keuzen op u af. Sommigen zijn technische van aard, anderen kijken meer naar praktische of security-gerelateerde vraagstukken. 

Datalab heeft ruime ervaring in het opzetten en inrichten van datawarehouses voor een breed pallet aan klanten. Met onze kennis en kunde kunnen wij u adviseren over de antwoorden op al deze vragen. Als 100% onafhankelijk adviseur zijn wij met geen enkele leverancier of techniek getrouwd. Wij kijken puur naar uw organistie en uw doelen en bepalen aan de hand daarvan wat volgens on de beste werkwijze is.

Met ons advies in handen kunt u direct beginnen ingewikkelde vraagstukken onderbouwd en objectief te behandelen om zo tot de beste antwoorden te komen.

Overwegingen

Checklist: belangrijke zaken

Datalab helpt u

Datalab biedt cruciale ondersteuning voor organisaties die staan voor complexe beslissingen omtrent het implementeren van een datawarehouse. Door onze uitgebreide expertise helpen wij bij het definiëren van duidelijke zakelijke doelen, waardoor het selectieproces van het meest geschikte datawarehouse wordt gestroomlijnd. 

Datalab begrijpt de technologische vereisten van organisaties en assisteert bij het maken van keuzes die zowel technologisch geavanceerd als compatibel zijn met bestaande infrastructuren. Veiligheidsmaatregelen, zoals encryptie en toegangscontrole, worden nauwkeurig geïntegreerd om de integriteit van gegevens te waarborgen. 

Met oog op de toekomst adviseren wij schaalbare oplossingen, inclusief cloudopties, die organisaties voorbereiden op groei en technologische veranderingen.