Consultant voor het advies over of implementeren van een datawarehouse nodig?

Datalab is dé datawarehousing-expert. Laat onze consultants u ondersteunen. Zowel junior, medior als senior consultants tegen scherpe tarieven.

Datawarehouse consultancy: drie keer hulp

Eenmalig advies of training

Heeft u specifieke vragen of behoefte aan een second opinion? Huur onze experts eenmalig in, al vanaf één dag.

Regelmatig advies

U bent al een eind op weg met uw datawarehouse maar wilt snel kunnen sparren over specifieke vragen. Middels een strippenkaart zet u onze experts in wanneer u dat nodig heeft.

Detachering & projectwerk

Een groot project vlot op de rails? Onze experts kun u ook voor langere tijd inzetten.  Ideaal voor extra support of vervanging van een afwezige collega.

Of bel ons:  085–004 3875

Ondersteuning bij data warehouse door ervaren consultants

Onze aanpak

Over data warehouses

Een datawarehouse vormt een centrale hub waarin gegevens uit diverse applicaties samenkomen en op een gestructureerde wijze worden opgeslagen, waardoor naadloze integratie mogelijk is. Het definiëren van een perfecte omschrijving voor een datawarehouse blijft uitdagend, aangezien de term meer betrekking heeft op de manier waarop databases worden benut.
 
Denk bijvoorbeeld aan een database die zowel gegevens uit uw administratie als uit e-commerce platforms zoals Shopify of Squarespace consolideert. Een goed ingericht datawarehouse bevat interne koppelvlakken, waardoor externe informatie overbodig wordt om deze datasets met elkaar te verbinden.
 
Vroeger werden datawarehouses voornamelijk gebruikt voor eenvoudige, vooraf gedefinieerde datastructuren die direct in dashboards konden worden ingeladen. Hoewel dit nog steeds mogelijk is, bieden moderne technieken meer flexibiliteit. Bijvoorbeeld, het gebruik van ‘views’, virtuele datasets die niet fysiek in het datawarehouse worden opgeslagen maar dynamisch worden opgeroepen wanneer nodig. Dit zorgt ervoor dat de brondata dichtbij de structuur van het oorspronkelijke systeem blijft, terwijl de mogelijkheid bestaat om de data te manipuleren voor eenvoudige visualisatie en gebruik.

Met de experts van Datalab heeft u alles in handen een succes te maken van uw ambities met datawarehousing

…onze experts hebben ruime ervaring met het implementeren van datawarehouses in talloze organisaties. Of u nu net begint met het verzamelen van data of de bestaande implementatie tegen het licht wil houden, wij staan u bij met raad en daad. We helpen u met techniek, advies en mensen.

Datalab is 100% onafhankelijk van cloud- en softwareleveranciers. Ons advies is gebaseerd op uw behoeften en belangen.

...maar we doen nog veel meer

Een kritische blik op uw hele data-landschap? Cursussen en trainingen op maat voor u en uw collega’s? 

Wat uw vraag ook is, er is altijd een expert van Datalab die u helpt.

Plan vandaag nog een vrijblijvende afspraak in om u vragen te bespreken!

“Datawarehousing is complexe materie. Talloze keuzes zijn er te maken, qua software en bij de implementatie. Als onafhankelijk experts staan wij je graag bij met raad & daad. Plan gerust een vrijblijvende afspraak in en krijg jouw datawarehouse-project snel op de rit.”
Harmen van der Veer
Expert ETL & datawarehousing bij Datalab

Of bel ons:  085–004 3875

Datalab is onafhankelijk van (software-) leveranciers: jouw belang staat voorop

Datagedreven werken start bij Datalab. Wij helpen met het opstarten, de technische realisatie en bij de implementatie. Datalab kijkt verder dan techniek alleen. Bedrijfsbrede adoptie -een data mindset bij alle medewerkers- zien wij als noodzaak om optimaal te profiteren van datagedreven werken. Ook kun je bij ons terecht voor opleiding & training. Wij stellen het belang van jouw organisatie voorop; wij zijn niet gebonden aan bepaalde softwareleveranciers. Samen met onze totaalaanpak onderscheidt Datalab zich hiermee van anderen op de markt. In korte tijd is ook jouw organisatie data-mature.