De komende tijd staan veel veranderingen op stapel voor de accountant. Nieuwe regelgeving, zoals de Europese richtlijn ‘Corporate Sustainability Reporting Directive’ en natuurlijk de krapte op de arbeidsmarkt, zorgen ervoor dat de accountant echt aan de bak moet.

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om al snel concrete stappen te zetten in bijvoorbeeld het verminderen van werkdruk. Toverwoord is digitalisering. En dat reikt verder dan geautomatiseerde processen.


 

Slimmer omgaan met de al beschikbare gegevens, met inzet van data analytics, geeft de accountant tools in handen om adequaat en klantgericht verder te ondernemen. Het benutten van al die kennis die de accountant in huis heeft, geeft de beste garantie op een rooskleurige toekomst. De eerste stap is zorgen dat al die klantgegevens gaan renderen, door datagedreven te gaan opereren.

Datalab ontwikkelt tooling en technieken speciaal voor de accountants

Met deze tools zorgen wij ervoor  dat ook de kleinere kantoren datagedreven accounting in de praktijk kunnen realiseren. Cruciaal is dat aanwezige klantgegevens nu echt beschikbaar en toegankelijk worden.

Meer weten? Bekijk ons aanbod speciaal voor de accountant en plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. Of meld je kosteloos aan voor de Ronde Tafel Accountancy

Lees het volledige artikel van Katinka Jongkind, Econoom Services, Retail & Leisure bij ING.