Laat uw dashboards door ons ontwikkelen

Perfecte dashboards, op maat voor uw organisatie. We halen inzichten uit uw applicaties door deze te koppelen.

Het proces voor een perfect dashboard

Inventariseren concrete wensen korte termijn

U wilt graag een dashboard laten ontwikkelen. Dan heeft u waarschijnlijk een directe vraag die op dit moment niet beantwoord kan worden binnen uw organisatie.

Het eerst wat wij zullen doen is kritisch met u meekijken welke vragen u probeert te beantwoorden en waarom dat nu niet lukt. Zo vinden we samen de context om het dashboard in te ontwikkelen.

Strategiebepaling: eenmalig of hergebruik?

Vervolgens kijken we verder. Wilt u soortgelijke dashboards misschien ook later voor andere processen of marketingacties gebruiken? Of is dit slechts een eenmalig dashboard dat alleen belangrijk is voor één concreet vraagstuk?

We houden rekening met de antwoorden op deze vragen bij het ontwikkelen van het dashboard. 

Ontwikkelen testen en in productie nemen

Nadat we hebben gekeken naar de reden voor het dashboard en hebben gesignaleerde wat voor type dashboard dit moet zijn gaan we aan de slag.

Na een heldere lijst van requirements opgesteld te hebben gaan wij het dashboard ontwikkelen en incrementeel met u testen. Als het dashboard de inzichten geeft waar u naar op zoek bent brengen we het naar productie: u kunt nu gebruik maken van uw nieuwe dasboards.

Training voor gebruik en doorontwikkeling

Nadat we het dashboard voor u ontwikkeld hebben kunnen we ons voorstellen dat u in de toekomst misschien toch meerdere dashboards zult willen, of het huidige dashboard door wilt blijven ontwikkelen.

Wij kunnen uw team opleiden in zowel het gebruik van het dashboard als in het doorontwikkelen ervan. Datalab biedt voor alle tools en technieken de we gebruiken trainingen en cursussen aan zodat uw team ook zélf met data aan de slag kan.

Of bel ons:  085–004 3875

Het perfecte dashboard voor uw organisatie

Wat kunt u allemaal met dashboards?

Dashboards geven uw organisatie een helder en direct overzicht van de kpi’s van uw bedrijf of een team binnen dat bedrijf. Door de data uit verschillende bronnen te ontsluiten en gestructureerd samen te voegen in verschillende dashboards kunnen u en uw collega’s direct zien hoe de organisatie er voor staat.

Maar daarnaast bieden dashboards nog veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het ontdekken van trends in uw online marketing of het zichtbaar maken van knelpunten in uw delivery-proces. Dashboards kunnen interactief fungeren waardoor u informatie uit uw data kunt halen die anders voor altijd verstopt zou blijven.

Kansen

Checklist: belangrijke zaken

Welke technieken ondersteunen we?

Datalab is 100% onafhankelijk van externe leveranciers. Dat betekent dat wij onze dienstverlening aan kunnen passen op uw wensen. Als u bijvoorbeeld al veel met Microsoft werkt en op zoekt bent naar een helder overzicht van de staat van uw bedrijf, is Power Bi een populaire en vaakgebruikte tool.

Als u meer actief met uw data aan de slag wil en bijvoorbeeld op interactieve manier manipulaties op uw data wil uitvoeren zonder daar zelf voor te hoeven coderen of programmeren zijn R Shiny-dashboards vaak een perfecte uitkomst.

Bent u op zoek naar een makkelijke point-and-click-tool waar u uw eigen dashboards direct vanuit een datawarehouse in elkaar wilt kunnen klikken? Dan kunnen we samen kijken of Metabase geschikt voor u is.

Kortom: bij Datalab kijken we naar uw wensen, de skills binnen uw team en de vragen die u graag beantwoord wil hebben. Vervolgens kiezen we samen de meest geschikte tool voor uw perfecte dashboard en bouwen wij deze voor u.