Laat uw ai-modellen door ons ontwikkelen

Hét onderwerp van vandaag: ai. Maar hoe gebruikt uw organisatie het op een slimme, veilige en ethisch verantwoorde manier? Met de hulp van Datalab.

Hoe we u helpen met ai

Inventariseren concrete wensen

Voordat we een ai-model voor u gaan ontwikkelen is het van belang dat we eerst goed met u kijken naar de vragen die dit model op moet lossen.

Naast het inventariseren van de vragen is het ook van belang dat we naar uw data kijken. Kunnen we uw vragen met alleen uw eigen data beantwoorden? Of moeten we er eventueel externe databronnen bij betrekken?

Strategiebepaling: eenmalig of hergebruik?

Daarnaast is het voor de start van het ontwikkelen van belang dat we goed kijken naar de context waarin dit model gebruikt zal worden.

Is dit een model dat slechts voor één urgente vraag nodig is? Of wilt u dit model in de toekomst ook gebruiken voor andere vraagstukken? Dan moeten we daar direct bij aanvang van de ontwikkeling goed rekening mee houden.

Ontwikkelen, testen en in productie nemen

Nadat precies duidelijk is welke vragen er beantwoord moeten worden en in welke context dit product komt te ontstaan beginnen wij het met ontwikkelen.

Gedurende dit proces houden we uiteraard contact met u om het model samen met u te testen. Zo weten we zeker dat het resultaat zal zijn zoals u het verwacht. Als beide partijen tevreden zijn brengen we het model naar productie en kunt u het gebruiken.

Training voor gebruik en de doorontwikkeling

Omdat wij weten dat dit soort ontwikkelingen pas gaan leven in een organisatie als meerdere mensen zich ermee bezig houden, kunnen wij uw medewerkers ook trainen in het gebruiken van het model. Zo haalt u het maximale uit uw product.

Daarnaast kunnen we uw collega’s ook opleiden zodat zij zelf bezig kunnen met het doorontwikkelen van uw model. Zo staat uw organisatie nooit stil en blijft  u nieuwe inzichten opdoen.

Of bel ons:  085–004 3875

Gebruik ai in uw organisatie

Wat is ai nu echt?

Ai is een term die tegenwoordig ontzettend veel in het nieuws is en gebruikt wordt, maar wat is ai eigenlijk? En hoe kan het gebruikt worden binnen uw organisatie?

Om het helemaal plat te slaan is wat ai doet eigenlijk vrij simpel. Het leest enorme hoeveelheden data en gebruikt deze om tot inzichten te komen, teksten te schrijven, afbeeldingen te genereren of voorspellingen te doen. Aangezien de hoeveelheden beschikbare data soms zo ontzettend groot zijn dat het voor mensen niet echt meer te bevatten is kan ai u helpen om deze gigantische hoeveelheden data toch te gebruiken en tot verschillende inzichten te komen. Zo helpt ai u bijvoorbeeld om complexe patronen te herkennen die voor het menselijk oog verborgen blijven. 

Soorten ai-modellen

Checklist: belangrijke zaken

Datalab en ai

Datalab kan u helpen om met behulp van ai uw organisatie de volgende stap te laten zetten. Door gebruik te maken van verschillende ai-modellen komt u dingen te weten over uw organisatie die u zelf niet kunt achterhalen. 

Deze inzichten kunnen u helpen om efficiëntie te verbeteren, nieuwe patronen te herkennen in uw organisatie of om voorspellingen te maken over de toekomst van uw organisatie. 

Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van ai is het atijd van belang om rekening te houden met zowel jurische als ethische overwegingen. Datalab werkt daarom volgens een ethisch kader. Dat doen uiteraard bij als onze producten en diensten, maar bij ai is dit extra belangrijk.