Een eigen datawarehouse: het fundament voor jouw data-ambities

Een investering die zich gegarandeerd terugbetaalt

Stel je voor...

Ons aanbod om snel een datawarehouse te krijgen

Onafhankelijk advies

Sta je aan het begin van het opzetten van een data warehouse? Wij voorzien je, 100% onafhankelijk, van advies over technieken én het inbedden er van in jouw organisatie.
“De Provincie Limburg streeft naar databedreven werken. Datalab heeft onze datahuishouding geëvalueerd.”
Machtelt Kusters, Provincie Limburg
Machtelt Kusters
Provincie Limburg

Alles-in-één: Datalab Studio

Direct aan de slag met dashboards en analyses? Met Datalab Studio lukt het in een mum van tijd. Je krijgt een compleet datawarehouse  én uitgebreide (dashboard-) tooling om direct aan de stag te gaan.
“Het grootste voordeel van Datalab Studio: alle data op één plek. Hierdoor winst in snelheid en ook in kwaliteit!”
Jaron van 't Erve
Vonroc / Ferm

Maatwerk data warehouse

Grondig aan de slag gaan via een maatwerktraject, bijvoorbeeld vanwege bijzonder gevoelige data of specifieke eisen aan de (technische) oplossing? Wij helpen je als onafhankelijk implementatiepartner.
“In één oogopslag een compleet beeld uit meer dan 40 verschillende bronnen én goede borging van de dataveiligheid.”
Jos Meester
Instituut Clingendael

Net als de Provincie Limburg, Instituut Clingendael en vele anderen overtuigd?

Of bel ons:  085–004 3875

Datalab: de expert op het gebied van datawarehousing

Een datawarehouse implementeren is geen kleinigheid. Naast de talloze technische keuzes, wordt een datawarehouse alleen succesvol als de organisatie het omarmt. En wat te denken van de snelle ontwikkeling van ai, hoe past jouw datawarehouse daar in?

Bij Datalab zijn we expert op het gebied van datawarehousing. We hebben al talloze warehouses opgezet in alle denkbare cloud- en on-premises-omgevingen. Voor retailers, accountants, zaadveredelaars, overheden en talloze andere organisaties.

We helpen met meer dan alleen datawarehouses. We bouwen dashboards, ontwikkelen (ai-)analysemodellen en helpen organisaties met de overgang naar datagedreven werken. Bovendien leiden we je en jouw team graag op, want de hele organisatie moet de waarde voelen.

Creative brainstorming. Happy young business people, designers, architects working as a team in office
“Weten hoe een datawarehouse opzetten voor jou werkt? Ik bespreek graag jouw wensen en geef een persoonlijke demo!”
Harmen van der Veer
Expert ETL & datawarehousing bij Datalab

Data warehouse, data lake of data lakehouse?

  • Een datawarehouse is een databeheersysteem ontworpen om analyse-activiteiten mogelijk te maken. Er staan grote hoeveelheden gecentraliseerdegestructureerde en opgeschoonde data in opgeslagen uit vaak meerdere bronnen. Met de juiste structuur is jouw data bovendien benaderbaar en koppelbaar.  Een data warehouse wordt vaak beschouwd als de ‘enige bron van waarheid’ voor de organisatie.
  • In een data lake wordt data niet of weinig gestructureerd opgeslagen. Nuttig als tussenlaag (data opslaan zodat je het later kunt structureren). Het risico is dat je geen data lake maar een data swamp (moeras) creëert. 
  • Een data lakehouse is een compromis tussen een gestructureerd warehouse en een ongestructureerd data lake. Krachtig, maar vaak ook duur en lastig goed te implementeren.

Weten welke van deze het beste bij jouw behoeften past? Plan een gratis adviesgesprek in, dan kijken we samen wat het beste bij jouw organisatie past.

Datalab is onafhankelijk van (software-) leveranciers: jouw belang staat voorop

Datagedreven werken start bij Datalab. Wij helpen met het opstarten, de technische realisatie en bij de implementatie. Datalab kijkt verder dan techniek alleen. Bedrijfsbrede adoptie -een data mindset bij alle medewerkers- zien wij als noodzaak om optimaal te profiteren van datagedreven werken. Ook kun je bij ons terecht voor opleiding & training. Wij stellen het belang van jouw organisatie voorop; wij zijn niet gebonden aan bepaalde softwareleveranciers. Samen met onze totaalaanpak onderscheidt Datalab zich hiermee van anderen op de markt. In korte tijd is ook jouw organisatie data-mature.