Een eigen datawarehouse: het fundament voor jouw data-ambities

Een investering die zich gegarandeerd terugbetaalt

Stel je voor...

...jouw datawarehouse opzetten, samen met Datalab!

Datalab Studio: snel aan de slag, direct resultaat

Met Datalab Studio heeft jouw organisatie in een mum van tijd een operationeel BI- en ETL datawarehouse geïmplementeerd én tooling om direct aan de stag te gaan.
“Het grootste voordeel van Datalab Studio: alle data op één plek. Hierdoor winst in snelheid en ook in kwaliteit!”
Jaron van 't Erve
Vonroc / Ferm

Onafhankelijk, gedegen advies en implementatie

Wil je weten of de opties goed aansluiten bij de behoefte en IT-structuren van jou organisatie? Datalab adviseert én implementeert. Ongeacht welke (cloud-)provider jouw voorkeur heeft.
“In één oogopslag een compleet beeld uit meer dan 40 verschillende bronnen én goede borging van de dataveiligheid.”
Jos Meester
Instituut Clingendael

Samen: zelfstandig aan de slag, maar niet alleen

Je wilt het liefst zoveel mogelijk zelf doen. Datalab helpt én hecht veel waarde aan kennisoverdracht: training en scholing zijn daarom standaard inbegrepen.
“Met ons datawarehouse houden we grip op onze processen. Zo kunnen we snel inspelen op veranderingen in de markt.”
Fenna Krist
anna + nina

Net als Vonroc, Instituut Clingendael en vele anderen overtuigd?

Of bel ons:  085–004 3875

Met Datalab Studio heb je alles in handen een succes te maken van jouw datawarehouse,

…of je nu in Azure, Google, AWS of je eigen infra wilt werken. We leveren een complete set tools op waarmee je snel ETL-processen inregelt en de data gebruikt in Power BI, R, Python – of welke applicatie dan ook.

Ook kunnen we je helpen met het ontsluiten van jouw databronnen of het bouwen van dashboards en analysemodellen. Of we leiden je op hier zélf mee aan de slag te gaan.

Data warehouse, data lake of data lakehouse?

  • Een datawarehouse is een databeheersysteem ontworpen om analyse-activiteiten mogelijk te maken. Er staan grote hoeveelheden data opgeslagen uit vaak meerdere bronnen gecentraliseerd, gestructureerd en opgeschoond. Een data warehouse wordt vaak beschouwd als de ‘enige bron van waarheid’ voor de organisatie.
  • In een data lake wordt data niet of weinig gestructureerd opgeslagen. Nuttig als tussenlaag (data opslaan zodat je het later kunt structureren). Het risico is dat je geen data lake maar een data swamp (moeras) creëert. 
  • Een data lakehouse is een compromis tussen een gestructureerd warehouse en een ongestructureerd data lake. Krachtig, maar vaak ook duur en lastig goed te implementeren.

Weten welke van deze het beste bij jouw behoeften past? Plan een gratis adviesgesprek in.

“Weten hoe een datawarehouse opzetten voor jou werkt? Ik bespreek graag je wensen en geef een persoonlijke demo!”
Harmen van der Veer
Expert ETL & datawarehousing bij Datalab

Datalab is onafhankelijk van (software-) leveranciers: jouw belang staat voorop

Datagedreven werken start bij Datalab. Wij helpen met het opstarten, de technische realisatie en bij de implementatie. Datalab kijkt verder dan techniek alleen. Bedrijfsbrede adoptie -een data mindset bij alle medewerkers- zien wij als noodzaak om optimaal te profiteren van datagedreven werken. Ook kun je bij ons terecht voor opleiding & training. Wij stellen het belang van jouw organisatie voorop; wij zijn niet gebonden aan bepaalde softwareleveranciers. Samen met onze totaalaanpak onderscheidt Datalab zich hiermee van anderen op de markt. In korte tijd is ook jouw organisatie data-mature.