Krijg grip op uw organisatie, verhoog uw productiviteit

Hoe? Door data slim in te zetten.

Aan de gang met data, wat is uw vraag?

Hoe staat het er nu echt voor met mijn organisatie en hoe kan ik data gebruiken om knelpunten op te lossen?

Datalab helpt u het overzicht over uw organisatie weer terug te krijgen. Door slim gebruik te maken van de data die binnen uw bedrijf beschikbaar is, maken we heldere analyses die u kunt gebruiken om uw strategische keuzes vorm te geven.

"Hoe kan data mij helpen om de definities binnen mijn organisatie voor iedereen gelijk te maken?

Wij kunnen u helpen om duidelijkheid te creëren over de definities binnen uw organisatie. Het is niet altijd even duidelijk wat bedoeld wordt met bepaalde termen wat tot verschillende waarheden kan leiden. Door uw data goed in te zetten zit iedereen in uw organisatie weer op één lijn.

De medewerkers van binnen mijn organisatie zijn veel tijd kwijt met het uitvoeren van terugkerende taken, dat moet toch beter kunnen?

Bijna iedere organisatie krijgt te maken met terugkerende taken die veel tijd van uw medewerkers in beslag nemen. Door uw data op een handige manier in te zetten kan veel hiervan geautomatiseerd worden. Zo hebben uw medewerkers meer tijd voor de taken die uw organisatie echt helpen.

In de grote lijnen weet ik wel waar mijn inkomsten vandaan komen en heen gaan, maar waar kunnen we nou het beste besparen en hoe kunnen we onze inkomsten vergroten?

Met gedetailleerde en correcte analyses krijgt u de mogelijkheid om precies te zien wat er in uw organisatie gebeurt. Wie zijn uw beste klanten? Waar in de processen binnen uw organisatie gaat het meeste tijd verloren? De data die (waarschijnlijk) al beschikbaar is binnen uw organisatie geeft de antwoorden op dit soort vragen, wij helpen deze voor u beschikbaar te maken.

Ons aanbod

Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies over datagedreven werken & technieken

“De Provincie Limburg streeft naar databedreven werken, waarvoor een solide datafundament cruciaal is. Tijdens een pilot heeft Datalab, in samenwerking met de Provincie, de datahuishouding geëvalueerd.”
Machtelt Kusters, Provincie Limburg
Machtelt Kusters
Provincie Limburg
Data warehouse

Een eigen datawarehouse én zelf dashboards maken

Dashboards & ai-modellen

Wij ontwikkelen uw dashboards, modellen en statistische analyses

“De Provincie Limburg streeft naar databedreven werken, waarvoor een solide datafundament cruciaal is.
Tijdens een pilot heeft Datalab, in samenwerking met de Provincie, de datahuishouding geëvalueerd.”

Machtelt Kusters, Provincie Limburg

Machtelt Kusters​

Provincie Limburg

Add testimonial description here. Edit and place your own text.

Jane Doe

Codetic

Case Studies: hoe Datalab in de praktijk helpt

Fashion Retail (B2C en wholesale): grip via dashboards

Bij anna+nina ontstond vanuit finance en logistics de behoefte om meer waarde uit data te halen. Grip op marges en de supply chain, dat zijn de kerndoelen van het datawarehouse en de dashboards en analyses die ontwikkeld zijn. Het einddoel van anna+nina: zelfstandig met data aan de slag kunnen en de specialisten van Datalab on-call voor de grotere uitdagingen.

Video afspelen

Online Retail: totaaloverzicht

Ferm International en Vonroc zijn twee merken van dezelfde gereedschappen- en tuingoederenretailer. Met eigen fysieke warehouses, een veelvoud aan online marketplaces én wholesale-leveringen is het creëren van inzicht in voorraden en marges een forse uitdaging. Daarom is besloten om een eigen data-team op te zetten. Datalab biedt ondersteuning bij het projectmanagement en de technische implementatie van datawarehouses.

“Het grootste voordeel van Datalab: alle expertises op één plek. Hierdoor winst in snelheid en ook in kwaliteit!”
Jaron van 't Erve
Vonroc / Ferm

Accountancy: geheel nieuwe vorm van dienstverlening

Uw klanten zijn tevreden over uw werk, maar zijn ze ook echt enthousiast? Ga nog meer doen waar u goed in bent: náást de klant staan en hem of haar adviseren. Pak tegelijkertijd ook het schreeuwende personeelstekort aan. Dit zijn, in het kort, de ambities van De Administratie, een middelgrote accountant uit Nieuwegein en Den Haag.

De oude situatie

Kansen door datagedreven te werken

Video afspelen over Foto van Raymond van Lier
“Accountants zijn al ontzettend databewust. Maar voor de echte adviesrol zijn bruikbare dashboards én gekoppelde informatie een must.”
Koen Vermeij
Lead data engineer & expert accountancy bij Datalab

Gezondheidszorg: veiligheid boven alles

Het bewaken van veiligheid in de gezondheidszorg kent vele aspecten. Voor de NMVO, de Nederlandse Medicijnverificatie-organisatie, is het garanderen van veiligheid in de keten van medicijnproductie tot uitlevering aan de patiënt essentieel. Datalab helpt met advies over het inrichten van de belangrijkste troef van de NMVO: het dataplatform.

"Bij Datalab kennen ze veel technieken vanuit de praktijk waardoor snel kan worden geschakeld."
Dorien Verbree
Directeur Stichting NMVO

Non-profits: hoe data ons veilig houdt

Stichting Clingendael is bij velen bekend om hun duiding bij crisis- en confictsituaties. Bij wapengekletter wordt de expertise van het instituut gevraagd, door journalisten, ministers en wetenschappers. Inzicht over hoe oorlogen en conflicten ontstaan is essentieel om deze te voorkomen. Clingendael schakelt Datalab in om overzicht te krijgen in alle data van over de hele wereld.

“De databehoeften van non-profits zijn uniek. Van inhoudelijke detailanalyses tot het werven van donateurs. Alle analyses móeten correct zijn om de reputatie te waarborgen.”
Jasper van Straeten
Data engineer & expert non-profits bij Datalab

Datalab is onafhankelijk van (software-) leveranciers: jouw belang staat voorop

Datagedreven werken start bij Datalab. Wij helpen met het opstarten, de technische realisatie en bij de implementatie. Datalab kijkt verder dan techniek alleen. Bedrijfsbrede adoptie -een data mindset bij alle medewerkers- zien wij als noodzaak om optimaal te profiteren van datagedreven werken. Ook kun je bij ons terecht voor opleiding & training. Wij stellen het belang van jouw organisatie voorop; wij zijn niet gebonden aan bepaalde softwareleveranciers. Samen met onze totaalaanpak onderscheidt Datalab zich hiermee van anderen op de markt. In korte tijd is ook jouw organisatie data-mature.