Laat uw analytics modellen door ons ontwikkelen

Grip op uw organisatie door slimme (voorspel)modellen. Dat is wat analytics is. Met hulp van Datalab ontwikkelt u handige en doortastende analyses.

Hoe we analytics aanpakken

Inventariseren wensen en mogelijkheden

Om te beginnen kijken we samen met u naar de vragen die u graag wilt beantwoorden met uw analytics-model. Welke voorspellingen wilt u kunnen doen? En hoe kunt u deze testen?

Vervolgens kijken we natuurlijk ook naar de data die beschikbaar is. Kan de data uw vraagstukken beantwoorden? En hoe moet deze gebruikt worden?

Strategiebepaling: eenmalig of hergebruik?

Daarnaast kijken we naar de toekomst. Wilt u dit model één keer gebruiken? Of zijn er misschien nog meer vragen die u in de toekomst van plan bent om te gaan beantwoorden?

Als het model toegepast moet kunnen worden op verschillende cases, moeten we hier van het begin af aan rekening mee houden zodat er geen dubbel werk gedaan hoeft te worden.

Ontwikkelen , testen en in productie nemen

Daarna gaan wij aan de slag. We stellen een helder overzicht van requirements op zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn en beginnen de ontwikkeling.

Door ons model constant (met u) te testen zorgen we ervoor dat het precies de juiste vragen beantwoord en u de informatie geeft waar u naar op zoek bent.

Training voor gebruik en doorontwikkeling

Modellen an sich zijn ontzettend waardevol, maar deze waarde wordt pas echt gevoeld als de mensen in uw bedrijf met het model aan de slag kunnen om vraagstukken op te lossen.

Wij leiden uw medewerkers daarom op. Niet alleen in het gebruik van het model, maar eventueel ook in de mogelijkheden tot doorontwikkeling. Zo zorgen we ervoor dat u in de toekomst verder kunt met het ontwikkelen van de datacompetenties van uw organisatie.

Of bel ons:  085–004 3875

Gebruik analytics voor voorspellingen

Wat is analytics? Hoe verschilt het van BI en ai?

Analytics verwijst naar het proces van het verzamelen, analyseren en interpreteren van data om waardevolle inzichten te verkrijgen die bedrijfsbeslissingen informeren. Het gaat verder dan Business Intelligence (BI) doordat het niet alleen historische gegevens weergeeft, maar ook toekomstgerichte voorspellingen biedt. Terwijl BI zich concentreert op het rapporteren van feitelijke gegevens, richt analytics zich op het ontdekken van patronen en trends. Daarnaast verschilt het van Artificial Intelligence (AI) doordat het zich primair richt op het onthullen van inzichten en het nemen van beslissingen op basis van beschikbare gegevens, zonder het vermogen tot zelflerend of autonoom handelen dat kenmerkend is voor AI. 

Met onze expertise transformeren wij data in waardevolle kennis en creëren wij op maat gemaakte dashboards en voorspellende modellen voor datagedreven succes.

Voorbeelden van modellen

Checklist: belangrijke zaken

Welke technieken ondersteunen we?

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van onze analyticsmodellen, want wij ondersteunen vrijwel alle technologieën om aan uw unieke behoeften te voldoen. Of het nu gaat om machine learning frameworks zoals TensorFlow en scikit-learn, databases zoals SQL en NoSQL, of programmeertalen zoals Python en R, ons team staat klaar om u te begeleiden.

Met onze veelzijdige aanpak bieden wij op maat gemaakte oplossingen, waardoor uw organisatie kan profiteren van geavanceerde analytics, ongeacht de technologische stack die u hanteert.