Welkomdienstendatawarehouses → Bron: KNMI

Alle weer- en klimaatdata gecentralisseerd en koppelbaar voor u ontsloten?

Datalab heeft veel ervaring met het ontsluiten van openbare bronnen. Zo ook het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

Alle KNMI-data klaar voor gebruik

Ontsluiten

Er is veel data beschikbaar vanuit het KNMI. Deze data kunnen wij voor u ontsluiten zodat u het kunt gebruiken binnen uw organisatie. Deze data is allemaal openbaar, maar om de data daadwerkelijk te gebruiken zijn vaak toch wat extra stappen nodig.

Gestrucureerd en koppelbaar

Wij zorgen ervoor dat de data gestructureerd en koppelbaar voor u opgeslagen wordt. We houden daarbij uiteraard rekening met de applicaties die u gebruikt.

Direct inzicht

Door onze brede ervaring met de data van het KNMI kunnen wij u direct helpen om inzichten over uw eigen data te verkrijgen. Wij kunnen analyses en dashboards voor u ontwikkelen die u kunt gebruiken om informatie over uw eigen data te verkrijgen.

Of bel ons:  085–004 3875

De data van het KNMI optimaal benutten

Onze aanpak

Over het KNMI

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) staat bekend als een vooraanstaande autoriteit in Nederland op het gebied van weer, klimaat en seismologie. Het biedt essentiële diensten zoals nauwkeurige weersvoorspellingen en belangrijke klimaatonderzoeken, cruciaal voor zowel de publieke veiligheid als welzijn.

Het ontsluiten van KNMI-gegevens door een gespecialiseerde partner als Datalab kan aanzienlijke waarde toevoegen aan uw organisatie. Met hun expertise in data-integratie en -analyse kan Datalab helpen bij het vertalen van complexe meteorologische en klimatologische gegevens naar bruikbare inzichten voor diverse toepassingen. Dit kan variëren van het optimaliseren van operationele processen tot het verbeteren van risicobeheer en strategische planning, vooral in sectoren die gevoelig zijn voor weers- en klimaatinvloeden. Datalab’s diensten versterken de impact van KNMI-gegevens, waardoor uw organisatie beter geïnformeerd en voorbereid is op klimaatgerelateerde uitdagingen.

Met de experts van Datalab heeft u alles in handen een succes te maken van uw ambities met data

…onze experts hebben ruime ervaring met het implementeren van ontsluiten van data en de stappen die daarop volgen in talloze organisaties, bij commerciële bedrijven, non-profits en overheidsorganisaties. Of u nu net begint met datagedreven werken of de bestaande implementatie tegen het licht wil houden, wij staan u bij met raad en daad. We helpen u met projectmanagement, techniek en mensen.

Datalab is 100% onafhankelijk van cloud- en softwareleveranciers. Ons advies is gebaseerd op uw behoeften en belangen.

...maar we doen nog veel meer

Een kritische blik op uw hele data-landschap? Cursussen en trainingen op maat voor u en uw collega’s? 

Wat uw vraag ook is, er is altijd een expert van Datalab die u helpt.

Plan vandaag nog een vrijblijvende afspraak in om uw vragen te bespreken!