Welkomdienstendatawarehouses → Bron: CBS

Alle statistieken in Nederland gecentralisseerd en koppelbaar voor u ontsloten?

Datalab heeft veel ervaring met het ontsluiten van openbare bronnen. Zo ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Alle CBS-data klaar voor gebruik

Ontsluiten

Het CBS bewaart een gigantische hoeveelheid data over uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen in Nederland. Veel van deze data is openbaar benaderbaar, maar lastig om zelf goed bij te komen. Datalab helpt u!

Gestrucureerd en koppelbaar

Wij kijken welke data van het CBS relevant is voor de vragen binnen uw organisatie en slaan deze vervolgens gestructureerd en koppelbaar voor u op. Zo kunt u  deze gebruiken samen met de data uit uw eigen bedrijf.

Direct inzicht

Datalab heeft veel ervaring met de data van het CBS. Daardoor is het voor ons mogelijk om u direct te helpen bij het opstellen van dashboards of analyses die u direct kunt gebruiken om de beslissingen binnen uw organisatie goed onderbouwd te nemen.

Of bel ons:  085–004 3875

De data van het CBS optimaal benutten

Onze aanpak

Over het CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is een toonaangevende autoriteit in Nederland op het gebied van statistieken en data-analyse. Het CBS levert cruciale informatie die essentieel is voor het begrijpen van sociale, economische en demografische ontwikkelingen in het land. Met een breed scala aan gegevens en onderzoeken speelt het CBS een sleutelrol bij het ondersteunen van besluitvorming in zowel de publieke als private sector.

Het ontsluiten van CBS-gegevens door een gespecialiseerde partner zoals Datalab kan aanzienlijke waarde toevoegen aan uw organisatie. Datalab’s expertise in data-integratie en -analyse stelt bedrijven in staat om complexe statistische informatie om te zetten in bruikbare inzichten voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van marketingstrategieën of het aanpassen van beleid in overeenstemming met maatschappelijke trends, de diensten van Datalab versterken de impact van CBS-gegevens.

Door gebruik te maken van deze gegevens kunnen organisaties beter geïnformeerde beslissingen nemen, strategieën ontwikkelen op basis van actuele trends en zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. Datalab fungeert als een brug tussen de rijke statistische bronnen van het CBS en de praktische toepassingen binnen uw organisatie, waardoor uw bedrijf beter voorbereid is op complexe uitdagingen en kansen die voortkomen uit de evoluerende gegevenslandschap.

Met de experts van Datalab heeft u alles in handen een succes te maken van uw ambities met data

…onze experts hebben ruime ervaring met het implementeren van ontsluiten van data en de stappen die daarop volgen in talloze organisaties, bij commerciële bedrijven, non-profits en overheidsorganisaties. Of u nu net begint met datagedreven werken of de bestaande implementatie tegen het licht wil houden, wij staan u bij met raad en daad. We helpen u met projectmanagement, techniek en mensen.

Datalab is 100% onafhankelijk van cloud- en softwareleveranciers. Ons advies is gebaseerd op uw behoeften en belangen.

...maar we doen nog veel meer

Een kritische blik op uw hele data-landschap? Cursussen en trainingen op maat voor u en uw collega’s? 

Wat uw vraag ook is, er is altijd een expert van Datalab die u helpt.

Plan vandaag nog een vrijblijvende afspraak in om uw vragen te bespreken!