Hulp bij de datastrategie van uw organisatie

Datagedreven werken heeft veel voordelen: efficiëntie, hogere klanttevredenheid en focus voor uw medewerkers. Maar hoe begint u? Met het advies van Datalab.

Ons aanbod

Strategiebepaling

Misschien heeft u te maken met een urgent probleem. Denk aan uit de hand lopende Excel-sheets, onvolledige informatie of gebrekkig datakwaliteit.

Wij kunnen u helpen om deze problemen op de korte termijn te lijf te gaan met duurzame oplossingen die uw bedrijf op de lange termijn blijven ondersteunen.

Training en coaching

Heeft u al een datateam zitten, maar krijgt u niet de gewenste resultaten? Of zijn er fanatieke, maar onervaren werknemers die staan te popelen om met data aan de slag te  gaan? Ook dan kunnen wij u helpen.

Om als organisatie daadwerkelijk datagedreven te gaan werken is het essentieel dat de juiste mensen op de juiste plekken zitten. Datalab kan u hierbij ondersteunen of uw huidige team opleiden waar nodig.

Het gehele plaatje

Veel organisaties ervaren het als lastig om de eerst stappen te zetten om datagedreven te gaan werken. Er zullen keuzes zijn die gemaakt moeten worden op het gebied van techniek, organisatie, skills en mensen.  Datalab ondersteunt u bij elk onderdeel.

Datalab kan u helpen om uw gehele datastrategie en de implementatie daarvan in één keer goed op te zetten. Na het bouwen van een solide basis gaan we bezig met het uitrollen van kennis, tooling en resultaten. Zo wordt uw nieuwe werkwijze organisatie breed gedragen en voelt u snel de echte toegevoegde waarde van uw data.

Of bel ons:  085–004 3875

Advies bij datagedreven werken

Wat is datagedreven werken?

Datagedreven werken betekent dat een organisatie beslissingen neemt op basis van feitelijke informatie. Het ondersteunt het beslissingsproces in alle facetten van een bedrijf. Met de hulp van de data die waarschijnlijk al beschikbaar is in uw onderneming, neemt u snellere, betere en objectievere besluiten over de toekomst van uw organisatie.

Essentieel binnen het datagedreven werken is dat de juiste data beschikbaar is voor de juiste mensen op het goede moment. Dit betekent dat bij de aanvang van het opstellen van een datastrategie het essentieel is om te bedenken in welke vorm de data waar beschikbaar is voor uw collega’s. 

Door datagedreven te werken vermindert u risico’s en verhoogt u de efficïentie van uw medewerkers. Met een helder beeld van uw bedrijf en de trends die zich in het verleden voor gedaan hebben kunt u scenario’s schetsen, daar speelt u vervolgens met uw besluitvorming op in. Datagedreven werken biedt u de perfecte handvatten om uw organisatie vanuit een objectief en besluitvaardig perspectief te leiden.

Waar te beginnen?

Checklist: belangrijke zaken

Werkwijze Datalab

Als Datalab u mag ondersteunen en adviseren bij uw datastrategie kijken wij naar uw huidige organisatie. Bent u al begonnen met datagedreven werken? Zo ja, wat staat er al? Zo nee, welke competenties en infrastructuur zijn al in huis aanwezig?

Vervolgens gaan wij kijken naar de onderliggende boodschap: waarom wil deze organisatie datagedreven werken? Wat zijn de grote vraagstukken die opgelost moeten worden? En welke tooling of kennis is daarvoor nodig? We kijken welke databronnen u al gebruikt en hoe die data op de juiste manier beschikbaar gesteld kan worden. Dat kan bijvoorbeeld met een dashboard of dataset, maar er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden.

Datalab helpt en adviseert vanuit een onafhankelijke rol. Dit biedt ons de mogelijkheid om verder te kijken dan standaard infrastructuur en applicaties. Wij staan klaar om uw organisatie te helpen op de manier waarop dat voor uw organisatie het beste werkt.