Datalab zoekt versterking in de rol van een gevorderd data analist met diepgaande kennis van R Shiny.

Ben jij een ervaren data-analist / BI’er, gevorderd met in elk geval ervaring in R (3+ jaar ervaring), bij voorkeur i.c.m. Shiny, en heb je ervaring met SQL? Werk jij optimaal in een klein maar toegewijd team en wil je aan de slag met verschillende klanten in diverse sectoren? Neem contact met ons op!

Wat ga je doen?

Je helpt Datalab met het bouwen van applicaties in R Shiny die door veel van onze klanten worden gebruikt. Denk aan applicaties die data uit het datawarehouse halen, complexe analyses uitvoeren en op allerlei andere manieren waarde uit data te halen. Daarnaast help je klanten van Datalab met het ontwikkelen van verschillende analyses en dashboards. Je vervult een cruciale rol binnen de keten om waarde uit data te kunnen halen. Onze klanten komen uit allerlei sectoren: retailers, accountantskantoren, non-profit-organisaties en verschillende overheidsinstellingen. Onze dienstverlening omvat de hele keten van data analytics: vanaf het opzetten van data warehouse, het ontsluiten van databronnen, vertalen van data naar informatie en zorgen dat organisaties daadwerkelijk met data aan de slag gaan. Ook heb je ook een belangrijke rol om te zorgen dat onze klanten datagedreven aan de slag gaan. Jouw rol is dus breed en divers.

Ons aanbod

Je komt te werken in een leuk, compact team op een prima bereikbare locatie in Utrecht (7 minuten fietsen van Utrecht CS). Dagelijks werk je aan uitdagende opdrachten waarbij je voldoende tijd krijgt om je kennisniveau bij te spijkeren. En natuurlijk beschikken we over moderne softwarestack.

• Een passend salaris, afhankelijk van wat je meebrengt, denk aan 3300-5000 euro bruto per maand bij full-time (40 uur)
• 25 vrij op te nemen vakantiedagen en daarnaast nog eens alle erkende feestdagen vrij
• Regelmatig kennissessies met medewerkers
• Thuiswerken & op ons kantoor: we werken grofweg volgens de 60-40 regel: 60% van de tijd op kantoor, 40% thuis
• De mogelijkheid om op locatie bij onze klant te werken
• Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden (een pensioenregeling bij een vast contract; natuurlijk een NS Business Card met mogelijkheid om 1e klasse te reizen tegen kleine vergoeding, iedere dag een verzorgde lunch op kantoor)

Onze verwachtingen

Op technische vlak:

  • Gedegen kennis van R, het liefst in het kader van Shiny dashboards
  • Gedegen SQL-kennis: we werken primair met PostgreSQL
  • Gedegen kennis van moderne dashboardsoftware, het liefst Power BI. Ervaring met andere software is ook goed

Heb je ervaring in de programmeerhoek, bijvoorbeeld UI/UX-design, applicatie- of websitedevelopment, dan geldt dit als pre.

Algemene vaardigheden en wensen:

  • Beheersing van de Nederlandse taal op ten minste C1-niveau
  • Can-do-instelling: je vindt het leuk een probleem te grazen te nemen
  • Bereidheid tot het aanleren van vaardigheden
  • In staat zijn kennis over te brengen bij onze klanten; het geven van (kleinschalige) trainingen is onderdeel van de functie
  • Bereidheid af en toe (1-2 dagen per week) bij onze klanten op kantoor te werken, uiteraard in overleg

Interesse?

Neem dan contact op met Harmen van der Veer via harmen@datalab.nl of 085 004 3875.

Direct solliciteren door je CV te mailen, met liefst een beknopte motivatie, mag natuurlijk ook.

⚠️ Opgelet: acquisitie, bijvoorbeeld door recruiters, is niet gewenst. Negeer je dit, kom je op onze blacklist te staan en doen we -ook in de toekomst- geen zaken met je.