Training & scholing

Investeren in kennis is investeren in de toekomst

Het gaat om vaardigheden

Investeren in datagedreven werken betekent investeren in kennis. De technische tooling zijn hulpmiddelen; kennis en vaardigheden van uw medewerkers bepalen de werkelijke waarde. Niet voor niets is scholing en training bij ieder traject een belangrijk onderdeel. Op deze wijze verankert datagedreven werken zich in het dna van uw organisatie.

Datalab verzorgt ook (om)scholing

Mocht u niet over het juiste personeel beschikken, dan helpt Datalab u bij werving en selectie of detachering. Vaak is (om)scholing van uw medewerkers met ervaring in Excel of IT de meest voor de hand liggende keuze. Het aantrekken van nieuwe BI-ers, BA-ers, Data Scientists en Data Engineers is in het huidige arbeidsklimaat een forse uitdaging. Ook recent afgestudeerden in een studierichting waar statistiek een belangrijk onderdeel uitmaakt van de studie (denk aan psychologie of econometrie), komen voor omscholing in aanmerking.

Organisatiebrede acceptatie

Wij geloven dat data-analyse alleen zin heeft als de medewerkers op de werkvloer data-uitkomsten omarmen. In veel gevallen is onbekendheid een belangrijke bron van weerstand. Daarom leiden we ook niet-analisten op in het gebruik van dataproducten.
De aandacht gaat daarbij niet naar het technische deel, maar focust zich op wat de mogelijkheden van data zijn, en hoe dit zich in de dagelijkse werkzaamheden manifesteert.

- Harmen van der Veer

Senior Data Scientist Datalab

Data = aanwinst, geen kostenpost

Op directie- en managementniveau wordt er vaak welwillend aangekeken tegen verdere digitalisering en het datagedreven werken. Datagedreven werken betekent voor veel organisaties dat fundamentele bedrijfsprocessen aangepast moeten worden. Voor directie en management geldt dat ze data niet moeten zien als een kostenpost, maar als asset voor de hele organisatie. Een belangrijke mindset voor succes. 

Een datagedreven organisatie aansturen vereist andersoortige kennis. Daarom biedt Datalab met korte maar krachtige informatiesessies speciaal voor managers en directieleden trainingen daarvoor aan. De focus ligt vooral op mogelijkheden en valkuilen van data science. Geen algemene sessie maar op maat gemaakt voor uw organisatie. Alleen zo kunt u de juiste beslissing nemen die past bij uw bedrijf, uw bedrijfscultuur en binnen uw branche.

Weten wat voor uw organisatie mogelijk is?
Vraag een vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek aan.

Essentieel voor elk datalab is de mens. Een uitdaging in de huidige arbeidsmarkt. Als het al lukt, ontbreekt het vaak aan bedrijfs- en branchespecifieke kennis. Waarom niet uw huidige medewerkers datavaardig maken? 

Niet iedereen kan data scientist worden. Maar er is voldoende potentieel in de markt waar niet naar gekeken wordt. Wat dacht u van een psycholoog (vaak uitstekend opgeleid in de statistiek) of een IT’er (veelal uitstekende programmeurs)? Misschien heeft u uw BI-er of
business analist dus al in huis.

Datalab biedt opleidingstrajecten aan die passen bij de vaardigheden. Al ervaring in statistiek, dan ligt de nadruk op programmeren en werken met (grote) datasets. Een achtergrond als programmeur, dan leggen we nadruk meer op statistiek, machine learning-technieken en dergelijke. Voor elke medewerker een programma op maat.

Persoon 1 zegt: Essentieel voor elk datalab is de mens. Een uitdaging in de huidige arbeidsmarkt. Als het al lukt, ontbreekt het vaak aan bedrijfs- en branchespecifieke kennis. Waarom niet uw huidige medewerkers datavaardig maken?
Persoon 2 zegt: Niet iedereen kan data scientist worden. Maar er is voldoende potentieel in de markt waar niet naar gekeken wordt. Wat dacht u van een psycholoog (vaak uitstekend opgeleid in de statistiek) of een IT'er (veelal uitstekende programmeurs)? Misschien heeft u uw BI-er of business analist dus al in huis.

En de niet-direct-betrokkenen?

Met training en scholing maakt u uw medewerkers bekwaam. Datagedreven werken raakt ook anderen binnen uw organisatie. Neem uw héle organisatie mee. Wilt u weten wat wij hierin kunnen betekenen?