Welk datawarehouse past bij uw organisatie?

Hoe een datawarehouse uw doelen helpt realiseren. En dataveiligheid borgt.

Data biedt zoveel kansen...

Data is misschien wel uw voornaamste bron van rendement. Data is op dit moment simpelweg niet meer te negeren. Data biedt kortom uw organisatie vele kansen. Maar al die verschillende bronnen waaruit data ontspringt, en dan hebben we het nog niet over de grote hoeveelheid data binnen die bronnen… Hoe pakt u dit gestructureerd aan? En hoe houdt u -ook in de toekomst- stevige regie?

Ofwel: hoe neemt u regie over uw data?

...maar daarvoor is wel een doordacht plan nodig

De oplossing is het datawarehouse als hub binnen uw datalandschap. Daar wordt al uw data centraal, veilig en gestructureerd opgeslagen. Klaar om de vertaalslag van data naar waarde te maken. Het datawarehouse biedt nog een groot voordeel: verschillende databronnen spreken elkaar niet langer meer tegen, er is immers nu één bron van waarheid: uw datawarehouse. 

Een datawarehouse is meestal het startpunt van datagedreven werken. Van hieruit kunnen dashboards betrouwbaar en actueel worden gevoed. Maar datagedreven werken betekent meer.

Jan Willem Hoekman
Head of Finance Ferm / Vonroc

“Door ons datawarehouse hebben we grip en zicht op de marge.”

In onze concurrerende markt zijn wij gebaad bij gedetailleerd zicht op onze voorraden en marges. Zo kunnen wij continu inspelen op kansen. Je moet dan wel 100% kunnen vertrouwen op de interne informatie. En dat was precies het probleem: hoe krijgen wij grip op de grote hoeveelheid aan gegevens?  
 

Wat kan een datawarehouse voor uw organisatie doen?

De toepassingsmogelijkheden van data zijn bijna eindeloos. Iedere onderneming heeft zo zijn eigen bijzonderheden en uitdagingen. Toch zien we een constante: het datawarehouse. Het belang hiervan -en tegelijk ook de complexiteit- kan niet overschat worden Tegelijkertijd zien we op hoofdlijnen veel overeenkomsten in behoeften. Een aantal voorbeelden:

Wat voor u de voordelen en mogelijkheden precies zijn hangt af van de beschikbare data, wat u ermee wilt en hoe uw organisatie is ingericht.

Wilt u weten welk dataplatform past bij uw organisatie?