Uw eigen dashboard: neem regie, houd grip!

Ervaar het gemak van actueel inzicht in uw bedrijfsprocessen

Weet hoe uw organisatie ervoor staat

Vandaag de dag volgen ontwikkelingen elkaar in razend tempo op. Om bij te blijven en mee te bewegen is het belangrijk flexibel te zijn. Maar flexibiliteit is niet veel waard als niet duidelijk is waarheen bewogen kan én moet worden. Het start vaak met onderbuikgevoel, maar alleen een gevoel is onvoldoende om daarop de koers van uw organisatie te bepalen.

Waarschijnlijk beschikt uw organisatie over voldoende gegevens -data- die u kunnen helpen bij het bepalen van de juiste richting. In de praktijk blijkt maar al te vaak dat, ondanks die aanwezigheid, deze gegevens niet beschikbaar zijn op dát moment dat het echt nodig is. Gevolg: organisaties nemen beslissingen zonder de juiste onderbouwing. Gevolg is dat veel beslissingen onvoldoende onderbouwd worden genomen. Jammer, want die informatie is vaak wel aanwezig. Maar het kan anders. Met een goed ingericht datawarehouse krijgt u wel die informatie die u zoekt.

Inzicht en grip: Op het juiste moment bijsturen

Uw organisatie beschikt over interessante data. Dat wist u waarschijnlijk wel. Maar u weet ook dat het tijdig aanleveren door allerlei oorzaken lastig is. Een overvolle IT-agenda, te veel afhankelijkheden, onvoldoende belang…

Zonde, want uw organisatie is voor het overleven en groei afhankelijk van juiste beslissingen. Een goed dashboard helpt u precies zoals u dat wenst. Inzicht in de performance van (deel)processen, personeelsplanning, meer grip op de financiën, beter beheer van voorraden; met een goed ingericht dashboard beschikt u altijd over de juiste gegevens.

 

Onze strategie voor een succesvol dashboard

Het inzetten van data kent tal van voordelen: het genereert inzicht, grip op processen en strategisch voordeel. Om een dashboard echt waardevol te laten zijn, hanteren wij de volgende strategie:

Welke voordelen een dashboard precies heeft voor uw organisatie is afhankelijk van de beschikbaarheid van data en de mate waarin uw organisatie openstaat voor het werken met data als sturingsinformatie. Door klein te beginnen, bijvoorbeeld met een eenvoudig dashboard waarin een belangrijk proces visueel aantrekkelijk gepresenteerd wordt, maakt u een uitstekende start met ‘datagedreven werken’.

Eén van de meest onderschatte aspecten:

Leren werken met dashboards en data in de bredere zin.

Technische hoogstandjes leveren geen enkel voordeel op als niet ook de organisatie begrijpt én accepteert dat datagedreven werken zinvol is.

Wilt u aan de slag met data en dashboards?

Plan een vrijblijvende kennismaking in!

Bel ons op 085 – 004 3875 of plan een vrijblijvende online kennismaking in met één van onze specialisten.
Kosteloos en zonder verplichtingen. U weet direct wat mogelijk is.

“We willen data inzetten om analyses te maken en data te verrijken. Al tijdens de eerste fase kwamen er niet alleen verbeteringen in beeld op het gebied van efficienty, ook bleek dat we onze foutmarges kunnen verkleinen.”

Raymond van Lier
Directeur ‘De Administratie

Foto van Raymond van Lier

Laagdrempelig starten met data: een dashboard

Wat willen we weten? Welke data kunnen we gebruiken? Hoe koppelen we meerdere bronnen aan elkaar?

Al deze vragen en meer passen binnen de verkenningsfase van werken met data. Voordat we starten, krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en consequenties. Door onze ervaring met veel verschillende software/bedrijfsapplicaties, weten wij precies wat mogelijk is. Wel zo fijn om te weten.

Goed inzicht hebben in de eigen organisatie is vaak een uitdaging. DatalabFabriek inventariseert daarom altijd de wensen en mogelijkheden, gecombineerd met een soort van röntgenfoto van de aanwezige datastromen. Pas dan worden mogelijkheden echt inzichtelijk

dashboard

Dashboards ontwikkelen betekent meer dan data inzetten voor uw organisatie. DatalabFabriek kijkt verder, zoals:

Alles met als doel dat uw organisatie goed start met datagedreven werken. Wij kijken verder dan techniek alleen: uw organisatie bestaat immers uit mensen die ermee aan de slag moeten.

Vragen over hoe u het maximale uit uw data en dashboards kunt halen?

Stel ze ons, kosteloos en vrijblijvend.

Bel ons! We zijn bereikbaar op 085 – 004 3875