Uw financiële administratie koppelen aan uw webshop, ERP én meer...?

Doeltreffende analyses & dashboards:
met een datawarehouse lukt dat wel!

U wilt uw boekhoudpakket ontsluiten en zo snel mogelijk aan de slag?

Bel ons! We zijn bereikbaar op: 085–004 3875

Datalab is partner van

Het begint bij overzicht 

Uw onderneming doet het goed. U gebruikt diverse softwarepakketten om maximaal te profiteren van de mogelijkheden die geautomatiseerde boekhouding biedt. Toch blijft het in de praktijk lastig om echt inzicht te krijgen op de onderneming als geheel.

Data combineren uit verschillende systemen , dat is lastig. Maar u heeft wel behoefte aan inzichten over al uw administraties heen. Bijvoorbeeld Exact Online/Globe, Visma, AFAS of Twinfield gecombineerd met de verkoopresultaten per distributiekanaal of productgroep én actuele voorraden uit Shopify, Magento of uw ERP-systeem. Handmatig een lastige en tijdrovende klus die ook nog eens onvoldoende houvast geeft.

Dat moet toch makkelijker én 100% betrouwbaar kunnen?

Sturen op basis van alle data

Een bekend gegeven: retourzendingen zijn vaak een buitensporige kostenpost. Het voorkomen van een retour is daarom prio #1. Goede foto’s en de juiste beschrijving bij uw aanbod verlaagt de kans op retourzending. Maar wat als u het gevoel heeft dat u niet weet waardoor sommige klanten verkeerde producten bestellen? Inzicht op klant- of productniveau helpt u verder. Tijd om de diepte in te gaan, tijd om data uit diverse bronnen te koppelen. 

Er zijn prachtige applicaties zoals Power BI, Qlik en Tableau waarmee u data kunt omzetten tot (visueel aantrekkelijke) informatie. Maar krijgt u zo ook zicht op motieven voor retourzendingen? Waarschijnlijk niet. Echt inzicht ontstaat pas nadat verschillende databronnen gecombineerd worden. Dan voldoet alleen point-en-klik-software niet. Er ontbreekt namelijk een fundament: het datawarehouse. 

Wilt u echt weten waar bottlenecks en kansen zitten, dan kunt u niet om gecombineerde data heen. De eerste stap is dan ook het opzetten en inrichten van het datawarehouse. 

‘Boekhoudprogramma’s zijn niet gemaakt om data goed te ontsluiten…’

Fenna Krist – Supply chain en operationsmanager

Wij ontwikkelen uw datafundament en bijbehorende tooling…

De praktijk:

…en kijken ook alvast vooruit naar de toekomst

Goed om te weten:

Wij zijn 100% onafhankelijk van softwareleveranciers: uw wensen en uw belang staat voorop.

Jan Willem Hoekman
Head of Finance Ferm / Vonroc

“Met het door Datalab opgezette datawarehouse hebben we meer grip en meer zicht op onze marge.”

Uw databronnen net zo effectief inzetten als Fenna en Jan Willem?

Plan dan zo snel mogelijk een afspraak in met één van onze specialisten